Wist-je-dat-van-je-auto

WJDVJA 1: Puma

Maandelijks brengen wij jullie graag op de hoogte van de verschillende mogelijkheden die onze Ford modellen te bieden hebben.

In deze kick-off de nieuwe Ford Puma met zijn verschillende rij-standen: normaal, eco, sport, glad en onverhard. In het volledig digitale dashboard ziet dat er geweldig uit. Het kiezen van een ander modus heeft echter ook invloed op de rij-eigenschappen.

Zo reageert de auto feller op het gaspedaal in Sport en gaat de traction contol uit in Onverhard. Bij Eco gaan de airco en de kachel minder stroom verbruiken en krijg je in je dashboard subtiele hints om zuiniger te rijden. Bij Glad wordt het vermogen iets rustiger opgebouwd, zodat er minder slipgevaar is.

Omdat het de aftrap is van deze rubriek geven wij je nog graag een bonus mee, de bijzondere bagageruimte. Onder de bodem zit nog een 'verborgen' extra ruimte van maar liefst 80 liter. De zogenaamde Megabox. Super handig voor het vervoeren van grote spullen, maar ook voor het meennemen van modderlaarzen en dergelijke. Er zit namelijk een afvoerplug in en de box kan dus makkelijk worden schoongespoten.