Even voorstellen ...

EV 1: Maarten

Geboren en getogen Alblasserdammer, getrouwd met Nettie, trotse (stief) vader van zes kinderen en opa van vier. Vijfenveertig jaar in trouwe dienst bij Ford Wensveen, ruim dertig jaar bij de vrijwillige brandweer en daarvoor onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mogen wij je voorstellen aan: Maarten!

Na de LTS, richting houtbewerking, startte Maarten in Lekkerkerk bij een meubelfabriek. Hier werkte hij vijf dagen in de week van zes uur in de ochtend tot zes uur in de avond. Na 2,5 jaar maakte hij de overstap naar Ford Wensveen. Zijn ouders kenden de boekhouder daar en hadden gehoord dat ze een aflevermonteur zochten. Ford Wensveen stond toen al bekend als een betrouwbaar en solide bedrijf en zijn ouders waren trots dat hij daar mocht werken.

Het was een spannende start: Maarten was 17 jaar, kende geen van de mensen die bij Ford Wensveen werkte en kende het vak niet. “Maar ik kwam in een hecht team van 15 monteurs die mij snel de kneepjes van het vak bijbrachten.”

De vader van huidig directeur Nico Treure was in die periode directeur. Opa Nico Wensveen was ook nog regelmatig op de zaak aanwezig. “We noemden hem in de wandelgangen ome Niek. Natuurlijk hadden we het hart niet om hem zo bij naam te noemen al was het nog zo respectvol bedoelt. We spraken hem altijd keurig aan met meneer Wensveen. Toen Nico Treure het stokje van zijn vader overnam, liet hij direct weten niet met meneer aangesproken wenste te worden. Gewoon Nico was prima! De tijd was ook weer anders, zo gaat dat. Vroeger bracht ik Nico regelmatig met de servicewagen naar school. Dan riep zijn moeder vanuit het raam of ik Nico even kon wegbrengen, want ze waren een beetje laat. “

Ford Wensveen is een echt familiebedrijf vindt Maarten. Niet alleen omdat het van generatie op generatie overgaat. “Het zit hem vooral in de manier waarop je betrokken bent met elkaar. Bruiloften, (klein)kinderen, jubilea, alles wordt met elkaar gevierd. En ook bij de minder leuke gebeurtenissen in het leven staat iedereen voor je klaar. Dit heb ik zelf ondervonden en heb er nog steeds warme herinneringen aan hoe ik toen opgevangen ben door Nico en mijn collega’s. Je ben een groot deel van je tijd op je werk en dan is de sfeer en omgang met elkaar heel belangrijk.”

Naast zijn werk als aflevermonteur is Maarten al ruim dertig jaar chauffeur bij de vrijwillige brandweer. Meneer Treure vond het destijds al belangrijk dat er een bedrijfshulpverlener binnen het bedrijf was. Maarten nam die functie over van de medewerker die met pensioen ging. Na ruim dertig jaar stopt Maarten aan het einde van dit jaar met deze extra taak. Tijd voor een nieuwe generatie.

 

Wanneer we aan Maarten vragen of hij een bepaald type auto van Ford het mooiste vindt, dan krijgen we niet direct een type te horen. “Dat verandert met de jaren. Vroeger vond ik de Ford Capri met 6 cilinder helemaal fantastisch. Nu ben ik ontzettend blij met mijn Ford Focus C-Max. Ik kijk nu heel anders naar een auto als toen. Vroeger ging ik voor het stoere en de uitstraling en nu meer voor comfort en gebruiksgemak.”

 

Het leukste aan zijn werk klinkt wat cliché vindt Maarten zelf, maar is toch echt die blije klant. “Over het algemeen heeft iedereen lang gespaard om een auto te kunnen kopen. Als ze die auto dan komen ophalen en alles staat netjes afgesteld en glimt, dan ben ik tevreden. Of die keer dat er een gezin langskwam met een volgepakte Ford onderweg op vakantie. De verlichting viel volledig uit. Eigenaar was geen klant, maar ik kon direct helpen, zodat dit gezin de reis weer kon vervolgen. Dat is toch fijn?!

Dinsdag 5 mei publiceren wij op onze website en onze socials weer een nieuw  achtergrond verhaal over een van onze collega’s.