logo wensveen

Wees de WLTP voor...

Wees de WLTP voor...

 

bt stel uw vraag

 

Een nieuwe auto wordt dit jaar soms duizenden euro's duurder omdat er meer aanschafbelasting (BPM) moet worden betaald. Dat komt door een nieuwe, realistischere meetmethode voor de CO2-uitstoot.

Volgens een overzicht van marktonderzoeker JATO komen auto's een stuk onzuiniger uit de nieuwe test en stoten gemiddeld 15% CO2 meer uit. Daardoor vallen auto's in een hogere BPM-schijf wat betekent dat er meer aanschafbelasting moet worden betaald.

Oude en nieuwe test
Alle nieuwe modellen en uitvoeringen ondergaan een milieutest voor ze de weg op mogen. De oude test NEDC, de New European Driving Cycle, is een soort theoretische laboratoriumtest, met een gekunstelde rollenbankproef, die in niets lijkt op de praktijk op de weg qua verbruik, uitstoot en rijcondities. 'Sjoemelgate' heeft geleid tot een nieuwe laboratoriumtest, de WLTP, de Worldwide Harmonized Light Vehicles Procedure. Dat is een meting met meer realistische rij-omstandigheden als temperatuur en bandenspanning. In de meeste gevallen worden hogere uitstootwaarden gemeten.

De nieuwe test wordt sinds 1 september 2017 gebruikt. Uiterlijk 1 september dit jaar moeten alle bestaande modellen en types van alle merken wereldwijd door de WLTP-molen gehaald worden. 

Worden auto's duurder?

Ja. Doordat de BPM dus gekoppeld is aan de CO2 uitstoot en de CO2 uitstoot hoger is bij de nieuwe meetmethode worden auto´s duurder. Echter, het is mogelijk om een Ford aan te schaffen die voor de datum van de WLTP test van de desbetreffende auto is gebouwd. U rijdt dan een nieuwe auto die geprijsd is volgens de `oude` methode. Dit betekent dan een voordeel van bijvoorbeeld € 1.760,- op een nieuwe Fiesta en tot € 4.000,- op een nieuwe Kuga.

Ford Wensveen heeft diverse modellen extra in kunnen kopen die dit voordeel hebben en in combinatie met de Upgradepacks en Upgradebonussen zijn deze auto's nu superaantrekkelijk. Maar wees snel.. want op is nu echt op!

 

 

 

proefrit m offerte m
werkplaats m mijnwensveen m
vragen m

 Bezoek ook onze bedrijfspagina op Ford.nl