logo wensveen

Met winterbanden veilig de winter door!

Met winterbanden veilig de winter door!

bt stel uw vraag

Wij adviseren om winterbanden te monteren zodra de temperaturen onder de 7 graden komen. Ook in de herfstperiode is het gebruik van winterbanden al cruciaal. Het profiel van winterbanden is beter geschikt om regen, sneeuw en ijs af te voeren. Dus ook bij natte weersomstandigheden zorgen winterbanden voor meer grip, een kortere remweg en optimale veiligheid. 

Wij raden sterk af om met zomerbanden door te blijven rijden tijdens de winter omdat het rubber niet goed geschikt is voor temperaturen onder de 7 graden Celsius. De remweg van de zomerband is langer waardoor de kans op ongelukken toeneemt.

Winterbanden op nat wegdek: Onder de 7 °C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil.
Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Winterbanden op sneeuw: Met winterbanden is bij sneeuw de remweg meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u. U staat 28 meter eerder stil. Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt.

In veel Europese landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen in de winter zelfs verplicht.

Vaak horen wij: winterbanden zijn duur! 

Natuurlijk. Winterbanden zijn niet gratis maar doordat uw zomerbanden in de winter niet gebruikt worden doe je gemiddeld twee keer zo lang met je zomerbanden.

Wensveen biedt je zowel in Alblasserdam als in HI Ambacht de mogelijkheid je winterbanden op te slaan. Je banden staan warm en droog in ons bandenhotel. Meer informatie...

 

proefrit m offerte m
werkplaats m mijnwensveen m
vragen m

 Bezoek ook onze bedrijfspagina op Ford.nl