logo wensveen

Zomerbanden: wanneer moet u wisselen

Zomerbanden: wanneer moet u wisselen

bt stel uw vraag

Nu de temperatuur ook 's nachts weer ruimschoots boven nul blijft, kunt u uw winterbanden het best vervangen door zomerbanden. Maar waarom eigenlijk? En waar moet u op letten als u nieuwe zomerbanden gaat kopen?

Ondanks dat de echt koude dagen al weer achter ons liggen rijden toch veel automobilisten nu nog op winterbanden. Winterbanden zijn speciaal gemaakt om bij lage temperaturen en in winterse omstandigheden een optimale grip op de weg te bieden. Logisch dat dit niet nodig is in de lente en zomer, maar er zijn meer redenen waarom winterbanden echt niet meer kunnen.

Snelle slijtage
Als vuistregel geldt dat zomerbanden boven een temperatuur van 7 graden beter presteren dan winterbanden. Bij temperaturen boven de 7 graden slijten winterbanden sneller, wat niet alleen nadelig is voor de portemonnee, maar ook voor de rijeigenschappen.

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden, waardoor ze meer grip bij koud weer bieden. Bij warm weer slijten winterbanden door deze zachtere rubbermix dus sneller. Bovendien neemt de rolweerstand en remweg van winterbanden toe bij de hogere temperatuur, en dat kost meer brandstof.

Bandenlabel
Als u nog niet op zomerbanden rijdt, is het raadzaam om één dezer dagen langs te gaan bij onze werkplaats voor de bandenwissel. Als u een nieuwe set banden moet aanschaffen, kunt u kiezen voor banden met het EU-bandenlabel. Het geeft informatie over drie aspecten: het brandstofverbruik, de remweg op nat wegdek en het afrolgeluid van de band buiten de auto. Uiteraard informeren wij u graag hierover.

Zomerbandentests
Een andere methode die u kan helpen bij uw zoektocht naar de perfecte nieuwe band, is het vergelijken van testen. Bij de zomerbandentest van de ANWB wordt bijvoorbeeld gekeken naar aquaplaning op nat wegdek, het rijgedrag van een auto en de remweg op droog wegdek. Een van de resultaten: er zijn banden met dezelfde labels die heel verschillend scoren en banden die een heel gunstig label niet waarmaken. Staar u dus niet blind op het bandenlabel wanneer u op zoek gaat naar nieuwe zomerbanden. Ook hierover informeren wij u graag.

Veilgheidscheck*

Wanneer de banden gewisseld worden krijgt uw auto direct de gratis veiligheidscheck. Naast uiteraard de banden, worden de remmen, de wiellagers, de schokdempers en de stuurinrichting van de auto gecontroleerd. Zo gaat u weer veilig de zomerperiode tegemoet. 

Wacht niet te lang en maak nu een afspraak voor uw zomerbandenwissel. Dit kan per mail, per telefoon of met de online afsprakenplanner.


BlobServer

van winter naar zomer

 

 *actie is geldig tot 1 mei 2018

proefrit m offerte m
werkplaats m mijnwensveen m
vragen m

 Bezoek ook onze bedrijfspagina op Ford.nl